ShamRocks є засновниками руху кельтік-панку в Україні, а також винахідниками жанру «стаут-рок»

(Stout Rock): фірмової суміші ірландської, шотландської, бретонської, фінської та іншої народної музики з різноманіттям стилів року та металу.

Гурт поєднує традиційні мелодії, зіграні на акордеоні, скрипці, мандоліні та флейті з потужними риффами, які є одночасно і важкими, і танцювальними. Оригінальний матеріал, народні мотиви, моряцькі шанті, класика кельтського панку та улюблені пабні пісні – ShamRocks здатні перетворити будь-що на вир шалених та незабутніх вражень!

П’ятірка музикантів з 2009 року дає жару по всій Україні та за її межами, в тому числі на підтримку таких міжнародно-відомих мастодонтів жанру як Flatfoot56 (США), The Dreadnoughts (Канада), Mr. Irish Bastard (Німеччина) та інших.

Перший альбом ShamRocks, «Captain’s Log», вийшов у світ 17 листопада 2016 року. Цей своєрідний екскурс у ранню творчість гурту отримав схвальні оцінки з боку міжнародних ЗМІ; зокрема, «Captain’s Log» був номінований у конкурсі на звання «альбом року» німецьким Celtic-rock.de, а також посів 4-е місце у «Десятці найкращих фолк / традиційних альбомів» за версією London Celtic Punks. Пісні з альбому звучать в ефірі TK99 (США), Irish Radio
Canada (Канада), RBX Radio (Британія) та низки європейських онлайн-радіостанцій.

Новий міні-альбом, «Ye Olde Chariot», заплановано до випуску 5 вересня 2017 року. Цей реліз демонструє, наскільки строкатою може бути музична палітра ShamRocks: від спокійних акустичних балад до бурхливого індастріал-металу та інших несподіванок як для нових, так і для постійних слухачів.

«Ye Olde Chariot» можна буде придбати на Bandcamp, а також безкоштовно прослуховувати на Bandcamp і Soundсloud.