Ummagma-3-e1484901657143 Україно-канадський гурт Ummagma випустив "британський" міні-альбом "LCD" — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Україно-канадський гурт Ummagma випустив "британський" міні-альбом "LCD"

Українсько-канадійський гурт Ummagma випустив новий міні-альбом "LCD", до складу якого увійшло чотири треки, в тому числі ремікс на титульну пісню від екс-учасника легендарного британського гурту Curve Діна Гарсії, а також нова версія однієї з найвідоміших пісень дуету – "Lama" – у реміксі від одного із співзасновників відомого шотландського колективу Cocteau Twins, засновника лейбла Bella Union Records Робіна Гатрі.

Дін Гарсія про співпрацю із Ummagma: "Працюючи над реміксами "Back To You" та "LCD", я ставив за мету витягнути із оригіналів найпотаємніші і найкосмічніші елементи. Також я прагнув ще більше розширити простір свідомості, який притаманний творчості українського колективу".

В свою чергу Гатрі, коли почув композицію "Lama", вирішив додати в неї власних гітарних партій і зробити пісню "ще більш атмосферною".

"У Шони чудовий тембр! Здорово знову працювати з жінкою-вокалістом. Ця українська формація володіє великим потенціалом, тому мені було вдвічі приємніше працювати з ними", - зауважив Гатрі.

Додамо, що влітку Ummagma представили кліп на трек "Lama (Robin Guthrie Mix)" із нового міні-альбому. Режисером відео, зйомки якого проходили в Сан-Пауло, став бразильський режисер і фотограф Дімітрій Узіель, відомий по співпраці з такими групами, як Kings of Leon, Franz Ferdinand, MGMT та іншими.

 Ummagma - це українсько-канадський дует Олександра Кретова (вокал, гітари, електроніка) з Кременця Тернопільської області та Шони Макларнон (вокал) з Юкона. У 2013 році Ummagma виграла «Альтернативне Євробачення» на британській незалежній радіостанції Amazing Radio, представляючи Україну серед 23 країн.

Зараз на рахунку Ummagma – два повноцінні альбоми та декілька ЕР: Antigravity (2012), Ummagma (2012), Rotation (2013), Lama (2014), Kiev Remixes (2014), Frequency (2015), New Born with Sounds of Sputnik (2016), Winter Tale EP (with A.R.Kane) (2017), LCD EP (2017).