gypsylyre Іванка Червінська та Gypsy Lyre презентували сингл та містичне відео "Летіла зозуля" — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Іванка Червінська та Gypsy Lyre презентували сингл та містичне відео "Летіла зозуля"

3 жовтня півфіналістка "Голосу країни-6" Іванка Червінська разом із гуртом Gypsy Lyre презентували свій новий сингл – власну версію народної пісні "Летіла зозуля". Одночасно з'явилося містичне відео, зняте за мотивами українських міфів про мавок, русалок та лісових духів.

Співачка народилася і виросла серед Карпатських гір та лісів, то ж чула багато легенд і міфів від людей старшого покоління. Тому у цій пісні вона вирішила передати слухачам атмосферу поєднання українського етносу та містики.

"У сиву давнину наші предки вірили в силу землі, повітря, води та вогню. Природа дарувала їм життя, але й могла забрати все за одну мить. Тому люди поклонялися їй та вірили в містичні створіння – русалок, мавок і лісових духів. Сьогодні важко в це повірити, але, можливо, вони все ж таки існують?

Людині й дотепер не підвладна жодна стихія, і нам стає лячно, коли ми опиняємося сам на сам із природою. Вона зачаровує нас, і у тиші, на самоті, ми набагато сильніше чуємо голос наших предків. Мені здається, що у лісі живе щось містичне, а вода приховує його таємниці. Я вірю в це, бо переконалася у цьому сама...", – розповіла співачка на своїй сторінці у соцмережі Facebook.