ad958df203883a167de79e9670b9cd2d Файне місто - День третій — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Файне місто - День третій

Уже 25 липня, а це означає, що фестиваль Файне місто, та ми ще хочемо поділитись з вами своїми враженнями з третього фестивального дня і розповісти вам про тих кого саме ми вирішили послухати.

Розпочався день із спеки, як і 2 дні до цього. Та тепер хоч для жителів безкоштовного наметового містечка була можливість прийняти душ, адже воду завозили вчасно. Зазвичай ми обирали із 3-ох сцен когось одного і йшли їх слухати, та цього разу так не вийшло, адже ми просто не змогли обрати між 3-ома сценами і тому ми бігали від одної до іншої.

Чорну сцену відкривав київський гурт O’Hamsters, який не на жарт розвеселив тих хто прийшов їх послухати і затягнув своїм ірландським звучанням тих, хто проходив повз. Можливо це не так круто звучить, але якщо ви були на їх виступі, то ви знаєте наскільки це круто і як запалює ірландське звучання.

Просто послухайте:

Не встигли ми насолодитись O’Hamsters, як довелось бігти на Light Stage, де виступав гурт із Луцька – One Light Inside. А знаходились сцени не близько одна від одної. Та все ж ми встигли. Хоч One Light Inside дуже молоді і в їх арсеналі всього один альбом, але це було дуже атмосферно, й можна сказати, що якщо б вони були на темній сцені, то пролили б туди трішки світла.

Особливо ми очікували дві пісні: Stay with me i Can you feel my hearth (cover BMTH). Другу ми пропустили, а от першу почули два рази і дізнались історію її написання. Вона з’явилась, коли Валентин, перебував у роздумах під час того, як він перебував у певному дитячому закладі і дізнався багато всього за ненароджених дітей. Пісня про крик дитини, яка просить про допомогу. Вона настільки сильна, що викликає мурашки і змушує задуматись.

Слухали їх вуже вдруге і були здивовані не менше ніж перший раз. Варто було їх відвідати вже тільки за унікальні кліпи, які можна побачити лише на їх виступах. Протягом виступу можна було відчути усю щирість пісень, було видно, що вони вкладаються на максимум. А після виступу гурт вийшов до фанатів і все це було надзвичайно щиро, що ми й забули про час і що нам уже потрібно не бігти, а летіти на Головну сцену.

І ось нарешті ми слухаємо Wake me Up від Roll Models і просто насолоджуємось життям.

Просто перегляньте це:

А тепер давайте пройдемось коротко по гуртам, які ми відвідали і радимо вам їх послухати:

  • Тараканы – гості із Росії, які були дуже раді виступати, адже їх прийшли послухати віддані фанати. Ми не раз бачили людей у їх футболках, які можна було придбати на вході на Головну сцену (провезли вони їх не законно, сказали, що це подарунки для друзів).
  • Антитіла – про них мабуть не чув тільки затятий металіст. Багато людей їх чекало. Біля нас знаходилась їх затята фанатка, яка настільки їх любить, що цілком можливо, що вона зірвала голос після їх виступу.
  • Eskimo Callboy – оййй, як же ми всі їх чекали, кожен день рахували час до зустрічі з ними і це було просто мега круто, це просто розрив, хардкор, адреналін, немає слів, щоб описати всю крутість їх виступу. Минулого року вони були на Чорній сцені, а цього року на Головній і знаєте що? Саме на Головній їм і місце. На Чорній сцені вони можуть хіба чекатись, але щоб рвати на шматки їм потрібна головна сцена. Також хочеться їм подякувати за те, що вони не погордились і стали одними із тих, хто вийшов до своїх фанатів. Ми особисто чули, як їм пропонували поїхати у готель, а вони відмовились і сказали, що це їх фанати, що це їх робота і вони хочуть залишитись.
  • Jinjer – коли ми були в палатці, я сперечався із дівчиною, яка переконувала мене про те, що це два соліста, що це дівчина із ніжним голосом і хлопець, який скрімить і знаєте, що? Я переміг, адже це все одна дівчина – Тетяна Шмайлюк.
  • Dakooka, Один в Каное і Христина Соловій – це тріо, які схожі за стилем, які є досить популярними, тому вільно пройти біля сцени на їх виступах було важко.
  • Guano Appes – в один вечір ти їх слухаєш в живу, от вони перед тобою, а на інший ранок ти стопиш машину в місто, і вони звучать у магнітолі і ти розумієш, який же ти везучий, і згадуєш, як же це було круто і емоційно.

Ось такий от спекотний був 3 день. Вже зовсім скоро очікуйте на враження від останнього фестивального дня і тоді на загальні враження від фестивалю.